- Kylling
- Saus
- Pasta
- Lett å lage
- Melk
Kylling i estragonsaus
Tilbredning: 60 minutter
Ingredienser
2 porsjoner
- 500 gram Kylling lårfilet med skinm
- 2 ss Hvetemel
- 2 ss Smør
- 4 dl Kyllingkraft
- 1 ts Tørket estragon
- 1 ts Fransk sennep
- 1 ts Worcestershire saus
- 1 ts Sitronsaft
- 1.5 dl Kremfløte
- 2 Porsjoner Valgfri pasta
- 2 porsjoner Valgfrie grønnsaker
Saus
Fremgangsmåte
Stek kylling og kok pasta
Set en panne på medium høy varme og tilsett et par spiseskjeer olivenolje. Stek kylling lårene med skinnside ned til skinnet er gyllent og sprøtt.
Snu på andre siden og stek til kylling er gjennomstekt.
Hvil kyllingene på en fjøl eller tallerken.
Sett en kjele med saltet vann på høy varme. Når vannet koker, tilsett pasta og kok til al dente. Sil ut vann og la hvile til sausen er klar.
Lag saus
Sett pannen ned på medium varme og la den kjøle seg litt ned.
Smelt smøret og ha i hvetemel. Fres litt mens du rører med en visp, ca 2 minutter.
Ha i kyllingkraft, 1 øse om gangen. Visp og bland godt mellom hver gang du øser.
la sausen småkoke i 3-4 minutter mens du rører. Ha så i tørket estragon, worcestershire-saus, fransk sennep og en klype pepper.
Når dette er blandet godt inn kan du ha i kremfløte og sitronsaft. Smak til med salt.
Anrett
Anrett kylling, pasta og saus med ønskede grønnsaker og tilbehør.