- Kylling
- Egg
- Ost
- Pasta
- Italiensk
Kylling parmesan
Tilbredning: 90 minutter
Ingredienser
2 porsjoner
- 1 ss Tørket basilikum
- 1 ss Tørket oregano
- 400 ml Passata
- 1 ts Sukker
- 2 stk Kyllingfilet
- 2 stk Egg
- 4 ss Mel
- 1 pose Brødsmuler (panko)
- 2 porsjoner Spaghetti
- 2 stk Mozarella
- 200 gram Parmesan
Saus
Kylling
Fremgangsmåte
Lag enkel tomatsaus
I en kjele, hell oppi passata og et halvt glass vann. Ha oppi tørket basilikum, tørket oregano, salt og pepper. Varm opp på medium varme. La sausen småkoke i 15 minutter.
Sett varmen ned på den laveste varmen og la sausen stå.
Skru på stekeovn
Sett på stekeovnen på grill/broiler modus på rundt 250-300 grader.
Forbered panering
I én bred bolle eller dyp tallerken, hell i mel og fordel utover, rør inn litt salt og pepper her.
I en annen bolle, knekk eggene og pisk sammen.
I en tredje bolle, ha i panko/brødsmuler (gjerne med litt revet parmesan og tørket basilikum)
Skjær kyllingfileter i to horisontalt, slik at du står igjen med 4 flate fileter. Først dyppes filetene i mel, dekk godt rundt hele stykket og rist av overflødig mel. Legg deretter filetene i eggene og la dem trekke inn i noen sekunder. Deretter legges filetene i brødsmulene. Når de er dekket over hele seg, kan filetene legges på en tallerken eller rist frem til steking.
Paner kylling
Dekk bunnen av en bred stekepanne med olivenolje, og varm opp til medium/høy varme.
Stek kyllingen til pankoen er gyllen på undersiden, deretter snu og stek til gyllen på den andre.
Når kyllingen er ferdig stekt, legg den på en rist eller fat og la den hvile.
Stek i ovn
Finn frem et stekebrett eller en ildfast form, og legg de stekte kyllingfiletene oppi. Ha så over et par store skjeer med pastasaus. Deretter legg over fersk mozzarella, revet i biter. Strø gjerne litt parmesan over.
Sett filetene inn i stekeovnen, og stek til osten er smeltet og fått en gyllen skorpe.
Ta kyllingen så ut av ovnen og la den hvile i 5 minutter på kjøkkenbenken.
Kok spaghetti
Fyll en kjele med vann og salt rikelig. Kok opp vannet. Ha så i spaghettien og la den koke til al dente.
Sil ut vannet og bland spaghettien med den resterende pastasausen.
Server
Server kylling ved siden av en stor porsjon spaghetti. Gjerne med fersk basilikum og revet parmesan.