MH Oppskrifter
kylling parmesan bilde
  • Kylling
  • Egg
  • Ost
  • Pasta
  • Italiensk

Kylling parmesan

Tilbredning: 90 minutter

Ingredienser

2 porsjoner

    Saus

    • 1 ss Tørket basilikum
    • 1 ss Tørket oregano
    • 400 ml Passata
    • 1 ts Sukker

    Kylling

    • 2 stk Kyllingfilet
    • 2 stk Egg
    • 4 ss Mel
    • 1 pose Brødsmuler (panko)
  • 2 porsjoner Spaghetti
  • 2 stk Mozarella
  • 200 gram Parmesan

Fremgangsmåte

  1. Lag enkel tomatsaus

    I en kjele, hell oppi passata og et halvt glass vann. Ha oppi tørket basilikum, tørket oregano, salt og pepper. Varm opp på medium varme. La sausen småkoke i 15 minutter.

    Sett varmen ned på den laveste varmen og la sausen stå.

  2. Skru på stekeovn

    Sett på stekeovnen på grill/broiler modus på rundt 250-300 grader.

  3. Forbered panering

    I én bred bolle eller dyp tallerken, hell i mel og fordel utover, rør inn litt salt og pepper her.

    I en annen bolle, knekk eggene og pisk sammen.

    I en tredje bolle, ha i panko/brødsmuler (gjerne med litt revet parmesan og tørket basilikum)

    Skjær kyllingfileter i to horisontalt, slik at du står igjen med 4 flate fileter. Først dyppes filetene i mel, dekk godt rundt hele stykket og rist av overflødig mel. Legg deretter filetene i eggene og la dem trekke inn i noen sekunder. Deretter legges filetene i brødsmulene. Når de er dekket over hele seg, kan filetene legges på en tallerken eller rist frem til steking.

  4. Paner kylling

    Dekk bunnen av en bred stekepanne med olivenolje, og varm opp til medium/høy varme.

    Stek kyllingen til pankoen er gyllen på undersiden, deretter snu og stek til gyllen på den andre.

    Når kyllingen er ferdig stekt, legg den på en rist eller fat og la den hvile.

  5. Stek i ovn

    Finn frem et stekebrett eller en ildfast form, og legg de stekte kyllingfiletene oppi. Ha så over et par store skjeer med pastasaus. Deretter legg over fersk mozzarella, revet i biter. Strø gjerne litt parmesan over.

    Sett filetene inn i stekeovnen, og stek til osten er smeltet og fått en gyllen skorpe.

    Ta kyllingen så ut av ovnen og la den hvile i 5 minutter på kjøkkenbenken.

  6. Kok spaghetti

    Fyll en kjele med vann og salt rikelig. Kok opp vannet. Ha så i spaghettien og la den koke til al dente.

    Sil ut vannet og bland spaghettien med den resterende pastasausen.

  7. Server

    Server kylling ved siden av en stor porsjon spaghetti. Gjerne med fersk basilikum og revet parmesan.

💻Laget av Mads😎