MH Oppskrifter
kylling shoyu
  • Kylling
  • Asiatisk
  • Ris
  • Lett å lage

Kylling Shoyu

Tilbredning: 70 minutter

Ingredienser

2 porsjoner

    Saus

    • 3 dl Vann
    • 2.5 dl Soyasaus
    • 0.5 dl Brunt sukker
    • 1 ss Riseddik
    • 1 ss Fersk ingefær
    • 5 fedd Hvitløk
    • 7 stk Vårløk
  • 4 porsjoner Ris
  • 6 stk Kylling lårfilet

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen saus

    Finn frem en kjele stor nok til alle kyllingfiletene, slik at de ikke vil ligge over hverandre.

    Ha i ingrediensene til sausen og rør godt. Ha også i ingefæren og hele vårløk.

  2. Tilsett kylling

    Legg kyllingfiletene i sausen, med skinnsiden ned.

    Sett deretter kjelen på komfyren og varm opp til medium varme.

  3. Kok kyllingen

    La kyllingen koke i 30 min på medium varme, og snu filetene etter 15 min. Sausen skal aldri fosskoke, skru da heller ned varmen litt. Den skal kun småkoke. Ha på lokk, og dekk 4/5 av kjelen.

  4. Hvile

    Når sausen og kyllingen har kokt i 30 min, skru av varmen og dekk hele kjelen med lokket. La hvile i 30 min.

    Mens kyllingen hviler, kan du koke opp ris i en kjele eller riskoker.

  5. Reduser saus

    Når kyllingen har hvilt ferdig, tas den ut av sausen og legges på en fjøl. Sett sausen på medium-høy varme og reduser ned til ønsket tykkelse, helst til en tykk glaze.

  6. Kose seg

    Anrett tallerken med ris, kylling og saus.

💻Laget av Mads😎