- Kylling
- Asiatisk
- Ris
- Lett å lage
Kylling Shoyu
Tilbredning: 70 minutter
Ingredienser
2 porsjoner
- 3 dl Vann
- 2.5 dl Soyasaus
- 0.5 dl Brunt sukker
- 1 ss Riseddik
- 1 ss Fersk ingefær
- 5 fedd Hvitløk
- 7 stk Vårløk
- 4 porsjoner Ris
- 6 stk Kylling lårfilet
Saus
Fremgangsmåte
Bland sammen saus
Finn frem en kjele stor nok til alle kyllingfiletene, slik at de ikke vil ligge over hverandre.
Ha i ingrediensene til sausen og rør godt. Ha også i ingefæren og hele vårløk.
Tilsett kylling
Legg kyllingfiletene i sausen, med skinnsiden ned.
Sett deretter kjelen på komfyren og varm opp til medium varme.
Kok kyllingen
La kyllingen koke i 30 min på medium varme, og snu filetene etter 15 min. Sausen skal aldri fosskoke, skru da heller ned varmen litt. Den skal kun småkoke. Ha på lokk, og dekk 4/5 av kjelen.
Hvile
Når sausen og kyllingen har kokt i 30 min, skru av varmen og dekk hele kjelen med lokket. La hvile i 30 min.
Mens kyllingen hviler, kan du koke opp ris i en kjele eller riskoker.
Reduser saus
Når kyllingen har hvilt ferdig, tas den ut av sausen og legges på en fjøl. Sett sausen på medium-høy varme og reduser ned til ønsket tykkelse, helst til en tykk glaze.
Kose seg
Anrett tallerken med ris, kylling og saus.