- Egg
- Melk
- Vegetar
- Lett å lage
Pannekaker
Tilbredning: 60 minutter
Ingredienser
4 porsjoner
- 4 dl Hvetemel
- 0.5 ts Salt
- 5 dl Melk
- 3 stk Egg
- 1 ss Smør
- 1 ss Sukker
Fremgangsmåte
Bland sammen ingredienser
Bland sammen mel, sukker og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
Visp inn eggene. La røren svelle i minst en halvtime, gjerne over natten.
Forbered panne
Sett en stekepanne på medium til høy varme, og vent til pannen blir ordentlig varm.
Steking
Når pannen er blitt riktig varm, smelt litt smør i den. Hell en øse med røre i pannen slik at det danner seg et tynt lag med røre i bunn av pannen.
Når pannekaken er stivnet på oversiden og blitt gyllen på undersiden, snu den.
Ferdig stekt
Når pannekaken er gyllen på den andre siden, legg den på en tallerken/fat og ha et tørt kjøkkenhåndle over for å holde pannekakene varme.